Afgelopen december zijn we als gezin met vrienden gaan kamperen in ‘Sehlabathebe national park’. Dit park ligt in het oosten van Lesotho tegen de Drakensbergen aan. Het is het dichtstbijzijnde nationale park en we wilden graag eens kijken hoe het was.

De weg ernaar toe leek eindeloos. Het is een onverharde weg met veel bochten en hobbels. Onze vrienden kregen twee keer een lekke band, en al in al duurde het wel 5 uur om er te komen. We kwamen in de middag aan bij de vernieuwde receptie van het park. We waren de enige toeristen die gingen kamperen en we moesten wel een half uur het park in rijden om uit te komen bij de kampeerplek. Veel was het niet. Er stond een oud gebouw, waarin we een toilet ontdekten, maar verder waren er geen voorzieningen.

De eerste avond hebben we gelijk gebraaid ( gebarbecued) en het was erg gezellig zo buiten. De tweede dag zijn we er op uit gegaan om de mooie rotsformaties te zien. Onze vrienden liepen naar een waterval ongeveer 5 km van ons, maar wij bleven dichter bij huis met de meiden. Het was werkelijk prachtig!

‘s Middags begon het heel koud te worden en te regenen. Dit was voor ons het punt om te verhuizen naar het oude gebouw en daar onze slaapzakken neer te leggen. Dit was warmer en droog.

Er waren heel veel ‘rockpools’ en de kinderen hebben zich erg vermaakt in het water. Zie de foto’s

De derde dag zijn we ook weer wezen wandelen en ontdekten we nog meer prachtige plekjes. De foto’s spreken voor zich denk ik. Er waren heel veel ‘rockpools’ en de kinderen hebben zich erg vermaakt in het water. De volgende dag was het al weer tijd om te vertrekken. Ook deze dag was er weer een lekke band bij onze vrienden, maar met hulp van locals konden we na een stop weer door. Het was een geslaagde reis waar we ook weer van geleerd hebben.

Deze punten nemen we mee voor een volgende trip: